Käyttöehdot

Lue käyttöehdot huolellisesti läpi ennenkuin käytät sovellusta. Käyttämällä Selaamo-sovellusta osoitat, että hyväksyt käyttöehdot. Selaamo-sovelluksen on kehittänyt Selaamo Oy (2880896-8). Yritys on rekisteröity osoitteeseen Melkonkatu 8b 37, 00210, Helsinki, Suomi.
Painamalla käyttöehtojen “hyväksy”-painiketta, ilmoitat hyväksyntäsi sekä käyttöehtoihin, että Selaamon yksityisyysehtoihin (löydettävissä https://www.selaamo.fi/static/privacy.html). Mikäli et hyväksy näitä ehtoja, et ole oikeutettu lataamaan Selaamo-sovellusta tai muutoin käyttämään palvelua. Selaamolla on oikeus estää henkilön pääsy sovellukseen, mikäli se epäilee, että henkilö aikoo käyttää palvelua vastoin näitä käyttöehtoja.
Selaamo on alusta käytettyjen kirjojen ostoon, myyntiin ja kirjojen- sekä muihin kirjoihin liittyvien asioiden löytämiseen. Selaamo pyrkii parhaansa mukaan suojelemaan käyttäjiä huijauksilta, identiteettivarkauksilta ja muilta rikkeiltä sekä varaa oikeuden käyttää lain tarjoamia keinoja tutkia ja selvittää rikkomuksia. Selaamo noudattaa lainsäädäntöä liittyen käyttäjien tietosuojaan ja kerää vain laissa sallittua tietoa käyttäjistä.

1. Käyttäjä

Vain yli 15 vuotta täyttäneet henkilöt saavat käyttää Selaamoa. Noutopisteiden käyttäjien tulee olla täyttänyt yli 18 vuotta. Yritykset saavat käyttää Selaamoa mikäli ovat sopineet siitä erikseen Selaamon kanssa.

2. Rekisteröityminen ja käyttäjätili

Selaamon käyttäjät ovat velvoitettuja antamaan totuudenmukaisia tietoja itsestään rekisteröityessään palvelun käyttäjäksi. Käyttäjällä on velvollisuus pitää oma puhelinnumeronsa ja salasanansa suojassa väärinkäytöltä. Mikäli epäilet, että joku toinen käyttää Selaamo-tiliäsi, olet velvoitettu ottamaan välittömästi yhteyttä Selaamoon.

3. Palvelun käyttö

Selaamon käytön tulee tapahtuu näiden käyttöehtojen mukaisesti. Selaamo on sovellus, jossa rehellisyys ja kunnioitus ovat vaatimuksia oikeudelle käyttää palvelua ja arvoja, joihin käyttäjä sitoutuu käyttäessään Selaamoa. Mikäli käyttäjän käytös ei ole linjassa Selaamon arvojen (rehellisyys ja kunnioitus) kanssa, Selaamolla on oikeus poistaa käyttäjä palvelusta. Selaamo toimii välittäjänä kirjan ostajan ja myyjän välillä. Kun kirjan ostaa tai myy Selaamon välityksellä, ostaja/myyjä ostaa/myy kirjan, itsenäisesti, toiselta henkilöltä/henkilölle eikä siis selaamolta/selaamolle. Selaamo ainoastaan tuo ostajan ja myyjän yhteen. Kun myyt kirjoja olet velvollinen ilmoittamaan kirjan kunnon todenmukaisesti. Selaamolla on oikeus kieltää palvelun käyttö käyttäjiltä, jotka toistuvasti ajautuvat kiistoihin muiden käyttäjien kanssa liittyen totuudenmukaisuuteen, rehellisyyteen tai kunnioitukseen osto ja/tai myyntitapahtumissa. Mikäli kirjojen toimitus tapahtuu Selaamon noutopisteiden ulkopuolella, Selaamo ei ole vastuussa niihin liittyvistä väärinkäytöksistä. Selaamo ei ole missään tilanteessa vastuussa kirjojen laadusta, oikeudellisuudesta tai muista kirjoihin liittyvistä seikoista. Hyväksymällä nämä käyttöehdot tiedostat, että Selaamo ei aktiivisesti tarkkaile kirjojen edellä mainittuja ominaisuuksia ja Selaamon oikeudellinen vastuu liittyen niihin on minimissä, lain rajoissa. Käyttäjillä on oikeus arvioida ja kommentoida toisia käyttäjiä palvelussa, mutta vain rehelliset ja kunnioittavat kommentit ja arviot ovat sallittuja. Selaamolla on oikeus poistaa epärehelliset ja epäkunnioittavat arviot ja kommentit palvelusta.

4. Noutopisteet & maksaminen Selaamon kautta

Mikäli käyttäjä valitsee toimitustavaksi Selaamon noutopisteen, Selaamo on oikeutettu ottamaan kompensaatio kaupasta (linkki hinnoittelutaulukkoon). Selaamo käyttää Mangopay-nimistä palveluntarjoajaa maksualustana. Käyttämällä Selaamoa hyväksyt Mangopayn yksityisyysehdot ja hyväksyt, että Selaamo välittää mangopaylle sinun antamiasi tietoja minimimäärän, jotta kaupanteko voisi onnistua. Mangopay tallentaa verifioi ja suojaa sinun pankkitietosi (mukaan lukien vanhenemispäivän). Kun käyttäjä rekisteröi pankkikorttinsa, Selaamo yhteistyössä Mangopayn kanssa, laskuttaa käyttäjältä yhden euron, joka palautetaan takaisin välittömästi, kun pankkikortti on rekisteröity onnistuneesti. Tämä tehdään varmistaakseen, että luottokortti on oikeasti olemassa. Tämä veloitus (joka palautetaan välittömästi pankkikortille) toteutetaan vain tilanteissa, joissa ostaja ostaa kirjan käyttäen Selaamon maksualustaa. Kun hyväksyt ostoksen maksamisen pankkikortilla, annat Selaamolle oikeuden laskuttaa pankkikorttiasi ostokseesi perustuen. Kun myyjä hyväksyy kaupan ja vie kirjan noutopisteeseen, on ostajan noudettava kirja noutopisteestä. Mikäli ostaja ei nouda kirjoja noutopisteestä, siirtyy maksu kirjoista automaattisesti myyjän tilille. Mikäli kirjoja ei löydy sovitusta noutopisteestä tulee ostajan ilmoittaa siitä Selaamolle painamalla “Kirja ei löytynyt hyllystä”- painiketta. Myyjällä on oikeus nostaa myynnistä saamansa rahat pankkitilille 5 päivän kuluessa siitä, kun hän on vienyt kirjat noutopisteeseen, painanut “toimitettu”-painiketta ja ostaja ei ole valittanut kirjan puuttumisesta.